Welkom op onze blogpagina!

Wij delen graag onze inzichten.

Vertel je verhaal met beeld.

Verhalen spreken ons aan, maar we lezen steeds minder. Hoe breng je je verhaal dan toch onder de aandacht? Met beeld. Visual Storytelling is niet meer weg te denken uit de communicatie. Maar het is geen kwestie van even een plaatje toevoegen: het beeld dat je kiest, moet goed aansluiten bij je boodschap.

Lees meer

Denken in doelgroepen anno nu.

Een doelgroep bestaat uit mensen die je wilt bereiken. Dat doe je door je in anderen te verplaatsen. Voor mij is dat de ware betekenis van het doelgroepdenken, je inleven in de ander. Wat interesseert ze? Welk probleem hebben ze? Waar dromen ze van? Hoe willen ze zichzelf neerzetten op sociale media?

Lees meer

Moodboards maken je ideeën visueel.

Stel, je wilt een nieuwe huisstijl of een website. Zelf zie je het al voor je, maar hoe breng je op een ontwerper over wat je in je hoofd hebt? We gebruiken woorden om het uit te leggen, maar die schieten vaak tekort. Jij wilt een ‘vriendelijke en warme’ huisstijl, maar welk beeld hoort daarbij? En wat bedoelt de vormgever met ‘groteske fonts’? Een moodboard biedt uitkomst.

Lees meer

Het effect van kleuren.

Kleur kan een positieve aandachttrekker zijn. Goed toegepast roept het de juiste emoties op, slecht toegepast kan het voor verkeerde associaties zorgen. Er bestaat echter geen wet van Meden en Perzen op het gebied van kleurgebruik. Waar kun je dan wel op letten? Hier volgen enkele tips.

Lees meer
illustratie blog laaggeletterden withartman

Beeldtaal bij laaggeletterden.

In Nederland hebben 2,5 miljoen mensen van 16 jaar en ouder moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. We hebben het over de laaggeletterden, een groep die moeilijk te bereiken is. Hoe kan het bereik verbeterd worden? Met beeld. Toepassing met beeld helpt teksten begrijpelijk te maken en zorgt dat informatie direct overkomt. Ook bij laaggeletterden. Hoe dat werkt lees je in deze blog.

Lees meer

UX design & visual design.

Deze blog is mijn bijdrage aan het jaarlijkse ‘UX Camp Amsterdam’. In het Engels geschreven omdat de community uit mensen van over de hele wereld bestaat. UX Camp is een interactief gebeuren met verschillende presentaties en workshops. In 2020 heb ik het visual design voor het UX Camp gemaakt (zie werk).

Lees meer

Contact